logo

logo

TIVADAR Kereskedelmi Kft.
- építőanyagok nem csak szakembereknek -

Budapest 1142
Tengerszem u. 90.
Tel: 36-1-4600561
Email: tivadarkft@tivadarkft.hu

Nyitólap
Kapcsolat Webáruház Menü Termékek

Újdonságok

SMILING HOUSE tisztítószerek és impregnálók

tisztított kő

Homlokzattisztítás és ápolás háztulajdonosoknak

Nem kell messzire mennünk. Nyugati határunkat átlépve a szürkeség eltűnik. A vakolatok és kőburkolatok tiszták, a burkolótéglák pirosak, a hibátlanul festett kapuk rézkilincsei ragyognak. Igényesség? Hagyomány? Talán igen, de mindez nem lenne megvalósítható azok nélkül a háztulajdonosok által könnyen kezelhető tisztító- és védőanyagok nélkül, melyeket a Szilintex Kft. a mintegy harmincöt terméket számláló Smiling House nevű termékcsaládjával már a hazai piacon is felkínál számunkra.

Építményeinket a mechanikai szennyeződések (por, korom), a kémiai szennyeződések (oldott sók kivirágzása, savas csapadék), a biológiai szennyeződések (penészgombák, algák, baktériumok) és a szándékos rongálás (graffiti) csúfítják el és rongálják meg a leggyakrabban.

Még egy ártalmatlannak látszó porszennyeződés is elősegítheti a felület kémiai roncsolódását és fagysérülését azáltal, hogy a vizet visszatartva hagyja azt az anyagban mélyebbre hatolni. Ezért házunk, kerítésünk, térburkolataink tisztítása nemcsak eredeti szépségüket állítja helyre, hanem élettartamukat is jelentősen megnöveli.

Tisztítószerek: A Smiling House termékcsalád tizenhárom speciális tisztítószert tartalmaz, amelyek többek között felölelik a salétrom-, a cementfátyol-, a penész-, a zsír és olajfolt-, a graffiti-, a füst és korom eltávolításának, valamint a kő-, műkő-, tégla-, beton-, vakolat-, fuga-, sírkő- és műanyag kerti bútorok tisztításának széles feladatkörét. Az egyes tisztítószerek részletes leírása a gyártó honlapján tekinthető meg, melynek címét ezen cikk végén közöljük.

Sókivirágzás tisztítva környezeti és sószennyeződés A felhasználás egyszerűségének szemléltetésére itt példaként csak a kősampont mutatjuk be. A Smiling House kősampon speciális összetételénél fogva feloldja a különböző ásványi építőanyagok felületébe bemosódott szennyeződéseket (por, olaj, zsír, madárpiszok, stb.) Alkalmazható díszítő kövek, tégla, beton járó és falfelületein. A tisztítandó felületnek savállónak kell lennie, azaz mészkő és márvány felületek esetében más tisztítószert, például a márványt tartalmazó síremlékekhez kifejlesztett sírkőtisztítót kell használni.

Kősampon A kősampont a nagyobb szennyeződések mechanikus eltávolítása után 1 : 10 - 3 : 10 arányban hígítva kefével kell felhordani a tisztítandó felületre. Néhány perces várakozás után, de még a felület megszáradása előtt a tisztítási folyamat befejezéseként a feloldott szennyeződéseket és a kősampon maradványait bő vízzel le kell öblíteni. Gépi tisztítás esetén a kősampont a nagynyomású mosók mosószer tartályába kell tölteni. A felület tisztítás után tiszta vízzel történő bőséges leöblítéséről gépí mosás esetén sem szabad mregfeledkezni. Egy enyhén szennyezett sófoltos téglapillér tisztítás előtti és utáni megjelenését szemlélteti a balra fent látható két kép.

Impregnálók: A megtisztított felületek újraszennyeződés elleni védelmére olyan szilikonvegyületeket tartalmazó impregnálók szolgálnak, melyek a felületen és a kapillárisok falán szilikongyanta bevonattá alakulnak át. A szilikongyanta bevonathoz a szennyezőanyagok nem tapadnak, és a víz sem nedvesíti azt. Ennek következtében a felületről gömb formájában leguruló vízcseppek a szennyezőanyagokat magukkal ragadva öntisztító hatást váltanak ki.

Vraca impregnált Vraca impregnálás nélkül Azt, hogy az impregnálás milyen jelentős védelmet biztosít, jól szemlélteti a huszonhat évvel ezelőtt egyidejűleg lefektetett bolgár Vraca mészkő terasz- illetve erkélyburkolat alábbi képe. A huszonhat év alatt szilikongyantás impregnálóval mindössze kétszer kezelt teraszburkolat némileg patinásodott miközben az impregnálást nélkülöző erkélyburkolat felszíne igen rücskössé vált, melynek mélyedéseiben a makacs szennyeződések mellett az algák is megtelepedtek. A korszerű impregnálók védőhatása az előbb leírtaknál fokozottabb és összetételük az impregnált felület anyagához illeszkedik.

A Smiling House termékcsalád tizenkilenc impregnálót tartalmaz. Ez a lenyűgözően nagy szám a védeni kívánt anyagok szerkezete, a felhasználás módja és az elérni kívánt esztétikai hatás szempontjából finomra hangolt termékek bő választékát takarja. Az impregnálók egyik csoportja az égetett agyag termékek, például a tetőcserép, tégla, mázatlan járólapok védelmére szolgál (Smiling House Terracotta).

Kö impregnáló A másik nagy csoport a függőleges felületek, ezek között a vakolatlan tégla, ásványi vakolat, mészhomoktégla és fugák impregnálását valamint ezen felületek graffiti elleni védelmét teszi lehetővé (például Smiling House Wall Protector - falimpregnáló, Wall Brick Protector - vakolatlan és szeletelt tégla impregnáló, Wall Antigraffiti Concentrate - graffiti ellen védő bevonat, stb.)

A harmadik csoporthoz a kopásnak kitett vízszintes járófelületek impregnálói tartoznak (például Universal Protector - univerzális impregnáló beton-, műkő-, térkő-, tégla- és kőfelületre, Clinker and Cobblestone Protector - klinker és térkő impregnáló, Total Protector - természetes és mesterséges köveket keverten tartalmazó felületek (síremlékek) impregnáló anyaga, stb).

A negyedik legnépesebb csoport a természetes kövek védelmét és megjelenésük fokozását megcélzó impregnálókat tartalmazza (például Stone Protector - terméskő, bányászott kő impregnáló, Deep Shine - színmélyítő és erezet kiemelő impregnáló, Stone Balsam - nedves hatású színmélyító impregnáló, Stone Protector Max - olajtaszító kőimpregnáló, stb.) A Smiling House termékcsaládról fentiekben leírtak csupán az érdeklődés felkeltésére elegendőek.

A termékek részletes leírásai és  biztonságtechnikai adatlapjai a gyártó www.szilintex.hu című internetes honlapján tekinthetők meg. Vállalkozásunknál, a Tivadar Kereskedelmi Kft.-nél a Smiling House termékek legnagyobb részét raktáron tartjuk és bolti kiszolgálással, vagy www.tivadar.eu című internetes áruházunkban csomagküldéssel állunk vevőink rendelkezésére.

 

dr Tivadar János

Termékismertetők

Tisztítószer árak

Impregnáló áraklogo
- Építőanyagok nemcsak szakembereknek -
Powered by W3.CSS