logo

logo

TIVADAR Kereskedelmi Kft.
- építőanyagok nem csak szakembereknek -

Budapest 1142
Tengerszem u. 90.
Tel: 36-1-4600561
Email: tivadarkft@tivadarkft.hu

Nyitólap
Kapcsolat Webáruház Menü Termékek

Homlokzatszigetelés bosszúságok nélkül !

Titkok a homlokzatszigetelésről kizárólag háztulajdonosoknak

Hőszigetelő rendszerek

Hogyan kerülhetök el a viták és a hosszantartó felfordulás ?

Hogyan tehetünk szert a tudásra, melynek segítségével a homlokzatszigetelési munkák során képesek leszünk kiválasztani a számunkra legkedvezőbb anyagokat és legmegbízhatóbb kivitelezőket, elkerülve ezáltal a szakszerűtlen, elhamarkodott munkát, az ebből származó jelentős károkat, a meddő vitákat és az elkeserítően hosszúra nyúló felfordulást?

Titkok a homlokzatszigetelésről

Ebben segít Önnek a TIVADAR Kft. Titkok a homlokzatszigetelésről kizárólag háztulajdonosoknak című kiadványa, amely unalmas műszaki ismertetők helyett friss, életszerű döntési helyzetek sorozatán vezeti végig az ingatlanok tulajdonosait.

Bevezetésképpen egy hőszigetelés történetén keresztül bemutatja az átgondolatlan takarékosságból és a kivitelező nem eléggé körültekintő kiválasztásából származó veszélyeket, majd ismerteti a homlokzati hőszigetelő rendszerek anyagait és gyakorlati tanácsokat ad azok kiválasztására.

Rámutat a hőszigetelő rendszer azon elemeire, melyeknek anyagszükséglete a kivitelezés során jelentősen megnőhet ezáltal árbombát generálva, és azokra a módszerekre, melyekkel költségmegtakarítás érhető el.

Felhívja a figyelmet a párásodással, penészesedéssel kapcsolatos hiedelmekre és a józan tényekre. Jelzi a veszélyét a piacon felbukkanó műszakilag alá nem támasztott, vagy ködösen megfogalmazott hatásosságú hőszigetelő csodaaanyagok alkalmazásának, majd a kivitelezésre és a jogbiztonságra tér rá.

Módszereket ad a kivitelező kiválasztására, hangsúlyozza a szerződéskötés fontosságát és tudatosítja a megrendelő kiszolgáltatottságát abban az esetben, ha az anyagköltség és munkadíj kifizetések számlával nem igazolhatók.

A húsz témakört 30 oldalon e-book formájában megjelenítő kiadvány ingyenesen az Ön rendelkezésére áll. Letöltéséhez csak annyit kell tenni, hogy a lap alján található beviteli ablakban regisztrál, melynek eredményeként a letöltési címet e-mailben automatikusan megkapja.

Az e-book hangvételének érzékeltetésére álljon itt néhány szemelvény, melyeket az igényléshez szükséges regisztráció ablaka követ:

Titkok a homlokzatszigetelésről kizárólag háztulajdonosoknak

Előszó helyett ... A fiatalok korlátozott anyagi lehetőségeire való tekintettel a kivitelező páros egy kitépett füzetlapon tervet készített az anyagköltségek csökkentésére a következők szerint: - EPS 80-as pihentetett polisztirolhab helyett EPS 70-est raknak fel (majdnem olyan jó mint a másik)

- A polisztirollap vastagsága 6cm legyen (a 38-as tömör kistégla fal úgyis jól tartja a meleget) - Dübelezni nem kell, mert egyszintes a ház - Élvédők csak a nyílászárók körül kellenek, és az épület sarkainál (de csak embermagasságig, mert afölött már nem bántja senki) - vakolatból jó a legolcsóbb vödrös, de az legyen sötétvörös, mert Natália azt szereti...

Kisebb problémák már augusztus közepén mutatkoztak , amikorra a mediterrán vörös szín csak az ereszek alatti árnyékos részeken és az északi oldalon állta a sarat, máshol narancssárgára fakult...

Januárban a konyha és fürdőszoba északi fala a mennyezet alatt penészesedni kezdett... Az igazi tragédia azonban egy februári reggelen történt, amikor a viharos szél a ház északnyugati sarkán a hőszigetelést megbontotta és magával vitte...

Józsi úr nem értette a dolgot, hiszen az általa elkészített homlokzatszigetelések mindig fent szoktak maradni a falon ... A feszült helyzetet végül a szülők oldották meg, akik vállalták, hogy beszállnak a javítások, vagy szükség esetén a teljes hőszigetelés cseréjének költségeibe...

A szülők fáradhatatlanul kutatták fel az újabb és újabb kivitelező jelölteket, tőlük referenciamunkákat kértek, szaktudásukról és megbízhatóságukról informálódtak... A megszerzett tudás birtokában világossá vált számukra az is, hogy jó minőségű anyagokból a vonatkozó technológiai előírások szerint elkészítve a hőszigetelés mintegy 10%-kal lett volna drágább. A végül is szükségessé vált teljes csere viszont több mint 100%-kal sújtotta a családot nem is beszélve a sok bosszúságról, az elhúzódó háborús állapotokról és az ezek hatására óhatatlanul kialakuló súrlódásokról és feszültségekről. Bemutató lap 1.

2.5. Segítség megfulladok! ... A polisztirolhab táblás hőszigeteléstől többen is idegenkednek attól félve, hogy a szigetelés dunsztolja a szobát, azaz, azaz a párát nem engedi ki a falon keresztül és a szellőzés lezárásával levegőtlenséget idéz elő.

Az aggodalmakat eloszlatják egy neves külföldi egyetem mérései (www.meps.hu) melyek a következő eredményt mutatják:

- a párának és vele együtt a szoba levegőjének csak 0,5 - 3 %-a távozik a falakon keresztül függetlenül attól, hogy azon van-e hőszigetelés vagy nincs
- ha a szoba levegőjét és a párát a falon keresztül szeretnénk kiszellőztetni, akkor a falszerkezetet olyan porózussá kellene tenni, hogy az a hőszigetelés teljes leromlását vonná maga után
- emiatt a szoba levegőjének cseréjére és a pára 97 - 99,5%-ának kiszellőztetésére csak a nyílászárókon keresztül van lehetőség.

... Ezért döntési helyzetben aggályok nélkül válasszuk a polisztirolhabot, mint a jelenlegi hőszigetelési eljárások leggazdaságosabb megoldását...
... Ha ismerőseink panaszkodnak, hogy hőszigetelés után a lakásuk párás és levegőtlen lett, akkor világosítsuk fel őket arról, hogy ezt nem a hőszigetelés, hanem az annak során beépített nagyon precízen záródó műanyag nyílászárók okozzák, amelyeket mostanában már a levegőcserét biztosító szabályozható szellőzőnyílásokkal látnak el... Bemutató lap 2.

A Titkok a homlokzatszigetelésről kizárólag háztulajdonosoknak című e-book a fenti szemelvényekéhez hasonló stílusban kalauzolja végig Önt a homlokzatszigetelés húsz legfontosabb témakörén, melyeknek megismerésével Ön megszerezheti a tudást , melynek birtokában
- nem lesz kiszolgáltatva a reklámoknak, a jószándékú de tudatlan baráti tanácsoknak és a megalapozatlan kivitelezői javaslatoknak
- alapvető hőszigetelési kérdésekben képes lesz műszaki és gazdasági szempontból egyaránt reális, a saját érdekeit szem előtt tartó döntést hozni
- képes lesz jó minőségű munkát és jogbiztonságot egyaránt garantáló kivitelezőt választani

Ehhez csak annyit kell tennie, hogy a fent leírtak szerint az alábbi ablakban regisztrál, amely alapján e-mailben megküldjük Önnek a címet, ahonnan teljesen ingyenesen letöltheti a Titkok a homlokzatszigetelésről kizárólag háztulajdonosoknak című kiadványt.

Kérem a letöltési cím megküldését

Név:*  
E-mail:*  
Telefon:  


Adatkezelés:
A Tivadar Kft.a személyes adatok védelmét és azok bizalmas kezelését a nemzeti és európai adatvédelmi előírásokat betartva kezeli, azokat harmadik személynek semmilyen célból ki nem adja. A Tivadar Kft. kizárólag abban az esetben tárolja személyes adatait, amennyiben Ön megadta azokat. A Tivadar Kft. kizárólag az adatvédelmi jogszabályokban foglalt rendelkezéseknek megfelelően jogosult az önként megadott adatok felhasználására. Csak abban az esetben dolgozzuk fel és használjuk fel adatait, ha ehhez Ön beleegyezését adta. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben adatait rendelkezésünkre bocsájtotta, a Tivadar Kft. kapcsolatba léphet Önnel. Az adatokat a Tivadar Kft. arra használja fel, hogy személyre szabott információkat állítson össze és küldjön el Önnek postai úton, email-ben vagy mobil telefonon sms formájában. Ön az ezen az oldalon található regisztráció kitöltésével tudomásul veszi és elfogadja, valamint kifejezetten beleegyezését adja ahhoz, hogy adatai a Tivadar Kft. (adatkezelő) adatbázisába kerüljenek, és azokat a Tivadar Kft. az Ön esetleges tiltó nyilatkozatának kézhezvételéig minden további ellenszolgáltatás és külön engedély nélkül marketing tevékenysége céljából kezelhesse. Az a Látogató, aki nem kívánja, hogy a jövőben további névre szóló kereskedelmi ajánlattal megkeressük, a küldött hírlevélen a leiratkozásra kattintva,vagy adatainak megadásával írásbeli nyilatkozattal kérheti adatai törlését a nyilvántartásból a következő elérhetőségeken: Tivadar Kereskedelmi Kft. 1142 Budapest Tengerszem u. 90. Tel:06-1-422-0867, Fax: 06-1-220-6179, E-mail: tivadarkft@tivadarkft.hu.

logo
- Építőanyagok nemcsak szakembereknek -
Powered by W3.CSS